DutchEnglish
skip to Main Content

Energiebesparing

Waarom energiebesparing?

kosten & klimaat

Energie kost geld

Energie is duur.
Door de groeiende wereldbevolking neemt het energieverbruik in komende jaren wereldwijd fors toe. Hierdoor blijven de prijzen waarschijnlijk stijgen.

Ook omdat we als gemeenschap energieverbruik willen ontmoedigen, zullen we het gebruik van fossiele energie steeds meer gaan belasten.

Duurzaam

Energie besparen is duurzamer dan groene stroom kopen.
Zoals we energie nu opwekken, vertaalt het hoge energieverbruik zich in klimaatproblemen.
Energiezuinig opereren is positief voor het bedrijfsimago.
Medewerkers, aandeelhouders en klanten verwachten dat hun bedrijf hieraan werkt.

Eenmalig energie-onderzoek of EED audit

Voor sommige klanten is een eenmalig energie-onderzoek een effectieve start om werk te maken van energiebesparing en duurzaamheid. Vaak is het ook een verplichting. Ook kunnen we het energie-onderzoek in de vorm van een EED audit (European Energie Directive) uitvoeren.

We brengen het energieverbruik compleet in beeld in de vorm van een energiebalans. Hier wordt zowel het gas- als het elektraverbruik toegewezen aan de individuele, grotere verbruikers. Vervolgens rapporteren we de energiebesparingskansen als concrete voorstellen en presenteren we die uiteindelijke in handige tabelvorm. Het management kan hiermee effectief bepalen welke stappen ze kunnen gaan zetten. Meestal maken we ook de kosten en opbrengsten van energiemonitoring als een besparingskans al concreet in dit onderzoek.

Ook kunnen we voor u aan de informatieplicht energiebesparing voldoen.

Ontzorging van energie-onderzoek

Onderzoek naar de mogelijkheden voor energiebesparing is vaak lastig te combineren met de dagelijkse werkzaamheden van uw medewerkers. Bovendien ontberen ze vaak de specifieke kennis en ervaring om te weten waar ze moeten kijken. Maar ook is er nauwelijks kennis van de mogelijke oplossingen en de globale kosten daarvan. Voor ons zijn het vinden, concretiseren en implementeren van energiebesparingskansen onze dagelijkse werkzaamheden. Laat ons uw flexibele medewerker worden waarbij u deze taak effectief en vooral kosteneffectief kan neerleggen. Neem contact op om dit met ons te bespreken.

Met wat ervaring, de wil en het juiste inzicht is energie besparen relatief eenvoudig. En verdient zich snel terug. De gemiddelde terugverdientijd van de energiebesparingskansen die BK Energy Efficiency door de jaren aan haar klanten heeft voorgesteld, is 1,5 jaar!

Feiten

Er is veel onduidelijkheid over energiebesparing. Daarnaast komen we ook vaak zaken tegen die eigenlijk niet helemaal kloppen.

Verplichting

De overheid heeft een verplichting ingesteld om de mogelijkheden voor energiebesparing in kaart te brengen. Er zijn een aantal categorieën te onderscheiden.

Energie besparen voor uw bedrijf? Neem contact op

Bent u geïnteresseerd wilt u graag meer weten? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier, bel +31 (0)650743064 of mail naar info@bkenergyefficiency.nl. U hoort zo spoedig mogelijk van ons en we leggen u graag alles uit over onze werkwijze wanneer we energie voor uw bedrijf gaan besparen.

Contact opnemen

INFORMATIE OF OFFERTE AANVRAGEN

    Back To Top