skip to Main Content

Restwarmte

Restwarmte benutten

Ieder bedrijf heeft restwarmte. Restwarmte is warmte-energie die overblijft bij een energieomzetting. Dit kan via een afzuiging, of via een warmtewisselaar die niet efficiënt werkt uit een gebouw verdwijnen. Maar ook via andere apparatuur verdwijnt restwarmte naar buiten. Daarnaast zijn er gehele processtromen die moeten worden teruggekoeld met koelinstallaties. BK Energy Efficiency helpt organisaties die werk willen maken van energiebesparing. Wij hebben veel no-nonsense kennis om restwarmte te benutten, die we graag inzetten voor uw bedrijf.

Hoe BK Energy Efficiency u helpt restwarmte te benutten

Ons bedrijf heeft samen met onze partners een tool ontwikkeld waarmee verbruik op een laag niveau inzichtelijk wordt gemaakt. Door dit inzicht en met onze achtergrond vanuit de procestechnologie en onze jarenlange ervaring, kunnen wij u adviseren over besparingskansen.

Een veel gemiste kans voor het besparen van de energiekosten is het benutten van de restwarmte die u heeft. Restwarmte kan namelijk ook gebruikt kan worden voor andere verwarmingsprocessen. BK Energy Efficiency kijkt of u onnodig energie verbruikt. Het kan zijn dat u slecht afgestelde apparatuur heeft of dat er een andere reden is. Wij hebben veel ervaring in het benutten van restwarmte en staan u graag bij op dit gebied.

Restwarmte benutten is positief voor het milieu

Ons bedrijf heeft als missie om een zinvolle bijdrage te leveren aan het klimaatprobleem. Dit doen wij door bedrijven, publieke organisaties en grotere particuliere verbruikers op een efficiënte manier te helpen met energiebesparing. Zo ook door te adviseren over hoe restwarmte te benutten. Wij doen dit onder andere door te focussen op de bewustwording van organisaties over hun energieverbruik. En welke invloed deze organisaties daarop kunnen uitoefenen. Wij zullen dan ook besparingskansen identificeren en ook realiseren.

restwarmte benutten

Restwarmte benutten, onze werkwijze

Wij helpen bedrijven om proceswarmte en restwarmte van compressoren te gebruiken in bijvoorbeeld de verwarming van kantoorgebouwen. Wat wij ook adviseren, is om drogerlucht te gebruiken voor het opwarmen van proceswater en waswater voor wasserijen. Daarnaast hebben wij ook veel ervaring met het optimaliseren van warmtewisselaars. Hergebruik van restwarmte is tevens één van de grootste kansen / aandachtspunten van het energieakkoord.

Voor meer informatie kijkt ook op onze pagina Warmte terugwin systeem.

Meer informatie over restwarmte benutten? Neem contact op

Bent u enthousiast geworden over de mogelijkheden van ons bedrijf om energiebesparing voor u te realiseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en bel naar 06-50743064. Heeft u liever contact via de mail? Mail dan naar info@bkenergyefficiency.nl. Wij helpen u om beter gebruik te maken van uw restwarmte.

Referentie Cases

Gerealiseerde besparing

Resultaten & referenties

Contact opnemen

INFORMATIE OF OFFERTE AANVRAGEN

    Back To Top