DutchEnglish
skip to Main Content

Silicium Carbide producent ESD-SIC

Bespaard voor deze klant

Aangetoonde besparing gas: 60%
Terugverdientijd: 2 jaar
Oppervlakte gebouw: 2.600 m2
Werkzaamheden: Energie-onderzoek en monitoring
Prijsafspraak: Facturering per opdracht

Wat hebben we gedaan?

ESD is een van de grootste elektraverbruikers van Nederland. Alle aandacht van de medewerkers wordt ingezet om het energieverbruik van het productieproces continue te verlagen.

BK Energy Efficiency is gevraagd te kijken naar de kansen om het energiegebruik van de gebouwen te verlagen. Op basis van een energetische reconstructie kon het gasverbruik per gebouw worden berekend.

Voor het gebouw dat het meeste aardgas verbruikt is een wtw-unit voorgesteld die het totale gasverbruik met 40% reduceert en zich in minder dan 2 jaar terugverdient.

De resterende 60% van het gasgebruik van de gebouwen kan, met ons in detail uitgewerkte voorstel, heel kostenefficiënt worden ingevuld door slim gebruik te maken van een klein deel van een ongebruikte restwarmtestroom van de fabriek.

Na dit succesvolle resultaat zijn we gevraagd om op een systematische wijze de economische kansen voor vervanging van de bijna 400 elektramotoren door energie-efficiëntere exemplaren in kaart te brengen. Als vervolgstap hierop hebben we energiemonitoringapparatuur aangeboden en geïnstalleerd in een deel van het bedrijf.

De resultaten worden nu verwerkt in voorstellen om de apparatuur aan te passen aan de fluctuaties in de productie. Het eerste voorstel is een beetje out-of-the-box en verlaagt het energieverbruik met 46%, voorkomt veel onderhoud, stabiliseert het proces en betaalt zich terug in 2,3 jaar.

Is dat ook interessant voor uw bedrijf?

Back To Top