skip to Main Content

Warmte terugwin systeem

Duurzaam warmte terugwin systeem

Elk bedrijf heeft warmte waar niks meer mee wordt gedaan, zogenaamde restwarmte. Wij realiseren manieren om hier toch gebruik van te maken, met behulp van een warmte terugwin systeem. Het kan zijn dat er warmte verdwijnt via de afzuiging van een gebouw, of door een systeem dat niet efficiënt werkt. Er zijn vele manieren om deze warmte toch goed te benutten.  Wij hebben veel ervaring in het gebruik en optimalisatie van een warmte terugwin systeem om energie te besparen. Laat ons u adviseren over een passende oplossing om de restwarmtekansen nuttig in te zetten.

Hoe wij u helpen met een warmteterugwinning systeem

Om een warmte terugwin systeem te ontwerpen en voor te stellen, is het noodzakelijk het energieverbruik en de restwarmtekansen op een laag niveau inzichtelijk maken. Door dit inzicht en onze ervaring opgedaan in de procestechnologie en in de praktijk kunnen wij u adviseren over kansen voor een passend warmte terugwin systeem.

Warmteterugwinning installatie realiseren

De logica van de trias energetica gaat natuurlijk ook op voor warmte.

  • Het meest duurzame is de warmte die u niet gebruikt. Denk hierbij aan isolatie en het eventueel elimineren van warmtegebruikers.
  • Vervolgens is het interessant om te kijken of warmte die nu wordt weggegooid (restwarmte) direct kan worden ingezet voor verwarming in plaats van bijvoorbeeld gas of elektra gevoede warmtebronnen.
  • Ten derde kunnen we restwarmte die te laagwaardig is om direct als verwarming in te zetten, opwaarderen met bijvoorbeeld een warmtepomp. Dit kan tegenwoordig al tot 100C.
  • En tenslotte zouden we dan kunnen besluiten om de traditionele fossiele verwarmingsbronnen alleen in te zetten voor de piekverbruiken. Bijvoorbeeld bij een hele koude dag.

warmte terugwin systeem

De bovenstaande logica geldt zowel voor de verwarming van gebouwen als de verwarming binnen industriële processen.

Schakel ons in als uw expert

Het terugwinnen van warmte is een van de grootste kansen voor energiebesparing en verduurzaming. Dat is onze ervaring. Het is ook onze expertise geworden. In de praktijk verdienen warmteterugwinsystemen zich binnen enkele jaren terug en zorgen ze voor een prettiger en stabieler binnenklimaat en stabieler procescondities.

Vragen over een warmteterugwinning installatie? Neem contact op

Bent u nieuwsgierig geworden over de mogelijkheden van energiebesparing voor uw bedrijf met behulp van een warmte terugwin systeem? Neem dan vrijblijvend contact op en bel naar 06-50743064. Natuurlijk is het ook mogelijk om een mail te sturen naar info@bkenergyefficiency.nl. Wij realiseren de warmteterugwinning installatie die past binnen uw bedrijf.

Referentie Cases

Gerealiseerde besparing

Resultaten & referenties

Contact opnemen

INFORMATIE OF OFFERTE AANVRAGEN

    Back To Top