DutchEnglish
skip to Main Content

Energiemonitoring

Waarom energiemonitoring?

inzicht & wetgeving

Inzicht in uw energieverbruik

Energie is voor veel bedrijven een grote kostenpost, het is daarom belangrijk om hierop te besparen. Door onze energiemonitoring krijgt u inzicht in het energieverbruik van uw bedrijf. De door BK Energy Efficiency gebruikte hard- en software helpt u daarbij. Met energiemonitoring, kennis en ervaring en vooral focus, worden in de praktijk besparingen van tientallen procenten gerealiseerd. Het is onze ervaring dat investeringen in energiemonitoring zich binnen een jaar terugbetalen.

Energiemonitoring is bijzonder zinvol voor bedrijven, publieke organisaties en grotere particuliere verbruikers met energierekeningen van €70.000 tot meerdere miljoenen euro’s.

Verplichting voor bedrijven

Energiemonitoring is voor een aantal bedrijfstakken een erkende maatregel die verplicht moet worden geïmplementeerd. Dit is het geval voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen, gebouwen voor zorginstellingen, voor hotels en restaurants, sport en recreatie. Kijk of dit voor uw branche ook van toepassing is op:

Voordelen

 • Inzicht in stand-by verbruik, nullast
 • Verklaren onnodig verbruik
 • Afwijkingen van normaalverbruik en energierekeningen
 • Onderbouwing voor aanpassingen en investeringen
 • Evaluatie van aanpassingen en investeringen
 • Sneller optimaal inregelen nieuwe apparatuur
 • Beoordeling bestaande regelingen
 • Benchmarken apparatuur
 • Sensor voor preventief onderhoud
 • Vinden van kansen voor energiebesparing

Waarom ons energiemonitoringsysteem?

van analyse tot besparing

Analyse & focus

Energiemonitoring, verbruiksanalyse, energie besparen

Nadat u enkele maanden gebruik maakt van ons energie monitoring systeem, zullen er statistische analyses worden uitgevoerd die dieper ingaan op het verbruik. Bij de actuele meetdata wordt een achtergrond zichtbaar gemaakt van het “normale” energieverbruik. Hiervoor maakt het systeem gebruik van een statistische module en artificiële intelligentie (AI). Bij elk meetpunt wordt daarvoor ook de relevante variabelen mee gemeten die dat verbruik beïnvloeden. Denk aan tijd op de dag, de dag in de week of de buitentemperatuur. Door het vergelijken van het verbruik met de norm, worden afwijkingen snel inzichtelijk. Inzicht in deze afwijkingen zijn belangrijk om onverklaarbaar hoge energierekeningen te voorkomen. Maar ook om besparingskansen te identificeren. Als u zo nu en dan met terugwerkende kracht een verklaring moet vinden voor een afwijking in uw energierekening, is onze energiemonitoring voor u het mooiste gereedschap dat er te vinden is.

Wanneer u hier de voorkeur aan geeft, kunnen wij de rol van analist van u overnemen. Met de analyses die voortkomen uit onze energiemonitoring kunnen we kosteneffectief energie besparen voor uw bedrijf. Energiebesparingen vinden en concreet maken is een kwestie van kennis, ervaring en focus. Wij vinden het logisch dat uw focus ligt bij uw primaire proces en niet bij energiebesparing.

Werkwijze

Energiemonitoring, Energiescan, Energie-onderzoek

Onze werkzaamheden beperken zich natuurlijk niet tot energiemonitoring alleen. Allereerst doen we vaak een energiescan / energie-onderzoek om kansen voor energiebesparing te vinden. Met energiemonitoring kunnen voorstellen voor energiebesparing echt gekwantificeerd worden. Maar ook is energiemonitoring cruciaal voor de evaluatie van de daadwerkelijke opbrengsten na de implementatie van de besparingsmaatregelen. En natuurlijk ook om in de gaten te kunnen houden of de besparing blijvend is.

Er zijn al veel bedrijven die succesvol gebruik maken van onze energiemonitoring. Bekijk onze referentiepagina voor een overzicht van bedrijven en de energiebesparing die we hebben kunnen realiseren.

Werking energie monitoring systeem

Onze software voor energiemonitoring geeft u inzicht in het verbruik van elektriciteit, gas en eventueel ook water of warmte binnen uw bedrijf. We meten het verbruik zonder dat u daar last van heeft bij uw dagelijkse werkzaamheden. De resultaten van de energiemonitoring zijn online beschikbaar.

Wij zijn er van overtuigd dat energiemonitoring van alleen het hoofdverbruik niet echt zinvol is. Monitoring van de subgroepen in de hoofdverdeelkast geeft echt inzicht in uw verbruik en is de weg naar het vinden van substantiële energiebesparingskansen.

Energiemonitoring voor
uw bedrijf? Neem contact op

Bent u geïnteresseerd wilt u graag meer weten? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier, bel +31 (0)650743064 of mail naar info@bkenergyefficiency.nl. Wij reageren zo spoedig mogelijk en leggen u graag alles uit over onze werkwijze bij energiemonitoring en ons energie monitoring systeem.

Contact opnemen

INFORMATIE OF OFFERTE AANVRAGEN

  Back To Top