skip to Main Content

Energie besparen MKB

Structureel en blijvend energie besparen voor mkb bedrijven

Veel midden en kleine bedrijven denken dat zij op het vlak van energie geen grote besparingen kunnen realiseren. Dat is echter fout gedacht. Onderzoek heeft aangetoond dat niet alleen grote bedrijven een zeer aanzienlijk energieverbruik realiseren, maar ook de kleinere ondernemingen. Sterker nog, vaak zijn het de zogenaamde MKB’s die te maken krijgen met een dermate hoge energiefactuur dat ze op het einde van het jaar een groot deel van de gerealiseerde winst in rook zien opgaan. Bent u eveneens bedrijfsleider van een MKB en bent u op zoek naar een efficiënte mogelijkheid om te besparen op uw vaste kosten? In dat geval bieden wij van BK Energy Efficiency u een zeer interessante oplossing!

Energie besparen voor uw MKB bedrijf

Energie besparen is voor een MKB op verschillende manieren mogelijk. In eerste instantie is het van belang om na te gaan of er ergens in uw onderneming onnodig energieverbruik wordt gerealiseerd. Is dat het geval, dan kan daar op worden geanticipeerd, waardoor op jaarbasis zo’n 10 procent bespaard kan worden. Deze besparing legt de basis voor een lagere energiefactuur, uiteraard blijft het hier niet bij. De unieke hardware waar gebruik van wordt gemaakt is namelijk eveneens in staat om perfect de menselijke impact op het energieverbruik in kaart te brengen. Verder worden ook de grootverbruikers onder de loep genomen en wordt de aanwezige apparatuur afgesteld, zodat steevast een zo laag mogelijk energieverbruik gerealiseerd wordt. Het mag dus nu reeds duidelijk zijn, energie besparen MKB is beslist mogelijk en dat ook nog eens op zeer eenvoudige wijze.

Energie besparen voor uw mkb bedrijf of duurzame energie gebruiken?

Iedereen is het er over eens dat energieverbruik gepaard gaat met een zeer aanzienlijk kostenplaatje. Het is op twee verschillende manieren mogelijk om deze kostprijs te drukken, namelijk:

  • Door het realiseren van energiebesparing
  • Door een investering in duurzame energievormen

Hoewel beide mogelijkheden zeer interessant zijn, is het zo dat het realiseren van een energie besparen voor uw MKB bedrijf veelal interessanter is dan een investering in een duurzame energievorm. Dit heeft alles te maken met de praktische kant van de zaak, maar ook met het beschikbare bedrag dat nodig is om de investering uit te kunnen voeren. De diensten van BK Energy Efficiency worden aangeboden tegen een zeer interessante kostprijs, terwijl de investering in een duurzame energievorm vaak iets duurder is.

energie besparen mkb

Energie besparen voor MKB bedrijven? Neem contact op

Bovenstaande maakt het eigenlijk reeds duidelijk, energie besparen als MKB’er is wel degelijk mogelijk en ook nog zonder dat u eerst een stevige investering dient te doen. Door een efficiënte manier van werken en een gedetailleerde analyse van de verkregen informatie over het energieverbruik in uw onderneming, is het mogelijk om meteen veel te besparen en dat niet één keer, maar iedere dag, iedere maand en ieder jaar opnieuw. Ook energie besparen? Aarzel dan niet langer en neem snel contact met ons op!

Referentie Cases

Gerealiseerde besparing

Resultaten & referenties

Energiemonitoring is voor een aantal bedrijfstakken een erkende maatregel die verplicht moet worden geïmplementeerd. Dit is het geval voor bijvoorbeeld kantoorgebouwen, gebouwen voor zorginstellingen, voor hotels en restaurants, sport en recreatie. Kijk of dit voor uw branche ook van toepassing is op:

Contact opnemen

INFORMATIE OF OFFERTE AANVRAGEN

    Back To Top