skip to Main Content

Energieverbruik in kaart voor Rentex

BK Energy Efficiency helpt Rentex om energieverbruik in kaart te brengen

Het is gewoon de basis: meten is weten. We kunnen er zelf van alles over vertellen, maar u kunt het korte verhaal ook gewoon even lezen van een klant: Rentex.

Rentex is al jaren klant bij BK Energy Efficiency. Het bedrijf werd opgericht in 1913 onder de naam Florence de bekende wasserij (Rentex Floron) door Thomas Mulder. Het is uitgegroeid tot een familiebedrijf met circa 400 medewerkers. Het bedrijf specialiseert zich in het reinigen en leasen van textiel aan zorginstellingen. Wekelijks wordt ongeveer 400.000 kilogram wasgoed en 100.000 stuks beroepskleding verwerkt. Het bedrijfspand van Rentex heeft een totale oppervlakte van 21.000 m², waarmee zij beschikken over de grootste wasserij op één locatie in Nederland.

Rentex noemt de volgende punten van de monitoring hardware en software van BK Energy in het interview: de gebruiksvriendelijke statistieken en software, de 17% besparing op gas, 9% op elektra, de bewustwording weekendverbruik, het eenvoudige lease concept van BK Energy, de vergaande inzichten in energiebesparende en energie-efficiënte maatregelen, het vergelijken van het door de leveranciers beloofde verbruik met de werkelijke waarden, de mogelijkheden om vervuiling in de apparatuur te detecteren, real-time monitoring in combinatie met het eenvoudig detecteren van afwijkingen van het te verwachten verbruik over langere tijd.

Lees hier het interview

bk-energy-interview
Back To Top