DutchEnglish
skip to Main Content

Energie besparen binnen productie- en procesbedrijven

Energiebesparing voor bedrijven

energie-besparen-productie-procesbedrijven

Besparing 1: efficiënte afstelling apparatuur

Door de hoogfrequente metingen is goed te zien dat apparatuur als pompen, vacuüminstallaties, roerwerken of compressoren niet optimaal zijn ingesteld of teveel energie verbruiken. Of dat er ventilatoren aanstaan terwijl dat niet hoeft. Onnodig nachtverbruik. Handmatige overnames van automaten die niet worden teruggezet, kunnen maandenlang niet worden opgemerkt. Spuitgietmachines die warm blijven. Bij ieder bedrijf komt dit voor en is snel en zonder kosten te corrigeren.

energie besparen productie procesbedrijven

Besparing 2: preventief onderhoud

Het monitoren van het energieverbruik opent de mogelijkheid om een alarm in te stellen wanneer pompen meer dan normaal verbruiken. Omdat wij ook productievolume en kwaliteit mee kunnen meten in onze meetanalyses, wordt “normaal” gebruik gerelateerd aan het verbruik bij deze doorzet of kwaliteit van de grondstof. Naast hoeveelheden stroom meten we automatisch ook de kwaliteit van de stroom (harmonische verstoringen, cosphi etc.). Ook hieruit kan waardevolle informatie worden gehaald, zoals het voorkomen van oververhitting om dat meer stroom moet worden gestuurd dan nodig.

energie besparen productie en procesbedrijven

Besparing 3: benchmarking

Het “normale”verbruik per ploeg, per ton doorzet, per afdeling of per productie-unit wordt inzichtelijk. In een overzichtelijk dashboard vergelijken we het actuele verbruik met het normale verbruik. Waarom gebruikt een ploeg nou minder energie dan de andere? Met de gegevens uit het proces die wij meten, kunnen we doordringen tot de mogelijke oorzaken. Het doorgronden van de gouden ploeg wordt mogelijk en een optimale procesvoering komt een stap dichterbij.
Onze jarenlange ervaring in cultuurverandertrajecten op veiligheidsgebied en klantgericht zetten we graag voor u in.

energie besparen productie procesbedrijven

Besparing 4: multi-site benchmarking

Onze energieanalyse-software is naar wens in te richten voor meerdere productie units en op verschillende sites. Graag stellen we onze procesindustrieachtergrond aan u beschikbaar. Energieverbruik is een heel interessante, extra dimensie in het kijken naar uw proces.

Besparing 5: gebruik restwarmte

Elk bedrijf heeft restwarmte. Of dit nou via een afzuiging uit een gebouw verdwijnt, via een warmtewisselaar die niet optimaal werkt, wasdrogers waarvan de warmte naar buiten verdwijnt of dat er hele processtromen moeten worden teruggekoeld met koelinstallaties. Wij hebben een hele brede no-nonsense kennis over de oplossingen die we graag ook voor uw bedrijf concreet maken.

energie besparen productie procesbedrijven

Rapportage

Naast het directe inzicht in verbruik en de afwijkingen ten opzichte van de doelen, verzorgen we ook uw rapportages over de behaalde besparingen naar de partijen die uw van belang vindt. Klanten, medewerkers, centraal management, aandeelhouders of omgeving.

Back To Top