DutchEnglish
skip to Main Content

EBS energieregistratie- en bewakingssysteem

EBS verplicht voor diverse bedrijfstakken

Sinds 2018 is het toepassen van een Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) een erkende maatregel voor een aantal bedrijfstakken geworden. Het beschikken over een EBS is in zes erkende maatregelenlijsten (EML) opgenomen. Via een EML kan worden voldaan aan de verplichtingen rondom energiebesparing.

BK Energy Efficiency zet zich in voor deze energiebesparing. Wij hebben met onze partners een systeem ontwikkeld waarmee energieverbruik inzichtelijk wordt gemaakt. Met dit inzicht, onze jarenlange ervaring en onze achtergrond in de procestechnologie, wordt duidelijk hoe u het beste op energie kunt besparen.

Waarom is een EBS nu een erkende maatregel?

Een Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) laat op eenvoudige wijze zien wat uw huidige energieverbruik is. Ook kan zo’n systeem u inzicht geven over wanneer de pieken en de dalen per dag plaatsvinden. Als gevolg van deze gegevens biedt zo’n systeem u inzicht in hoe u energie kunt besparen. Door deze oplossingen vast te leggen in een energiemanagementsysteem (EMS) en dit systeem dagelijks op te volgen, kunt u al snel vele honderden euro’s besparen en bijdragen aan het milieu. Voor sommige bedrijfstakken gelden energiemanagementsystemen nu als een erkende maatregel. Neem contact met ons op als uw bedrijf aan deze verplichting voldoet.

Gelden energiemanagementsystemen ook als erkende maatregel voor u?

Behoort uw bedrijf ook tot die groep voor wie een EBS nu verplicht is? Wij voorzien uw bedrijf graag van een eenvoudig toepasbaar Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS). Als u BK Energy Efficiency inschakelt voor een energie monitoring systeem, dan worden er analyses opgesteld die dieper ingaan op uw energieverbruik. Hierdoor is gedragsgerelateerde energiebesparing mogelijk. Nu het beschikken over een EMS een erkende maatregel is geworden, is het zeer aan te raden te kiezen voor een systeem waaruit eenvoudig te lezen valt welke menselijke invloeden uw energieverbruik verhogen en verlagen. U mag deze rapportages zelf uitlezen, maar onze specialisten kunnen u hier ook bij helpen. Zo ontvangt u de juiste begeleiding bij een eventueel bewustwording- en verandertraject.

ebs energieregistratie- en bewakingssysteem

Schakel ons in nu EBS en EMS een erkende maatregel zijn

Wilt u voldoen aan de verplichting wat betreft een Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS)? Bent u benieuwd naar de redenen waarom energiemanagementsystemen nu als erkende maatregel gelden? Maak dan een afspraak met BK Energy Efficiency. Wij meten hoeveel energie u verbruikt. Wij maken naar aanleiding daarvan heldere rapportages op. En wij overhandigen u bruikbare analyses met daarin haalbare oplossingen. Wilt u meer weten over waarom EBS nu verplicht is? Neem contact met ons op via het online contactformulier. Wij helpen u graag aan een professioneel Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS) en Energiemanagementsysteem (EMS).

Back To Top