Hoe bespaart u energie?

Onze aanpak

Meten

BK Energy Efficiency installeert speciaal ontwikkelde hardware in uw proces zonder dat dit er invloed op heeft. We meten het verbruik van elektriciteit, gas en eventueel ook water. De gemeten gegevens worden buiten uw systemen om verzameld en online beschikbaar gemaakt.

Rapportages

Standaard rapportages analyseren uw verbruik en maken afwijkingen op maat zichtbaar. Onnodig verbruik wordt opgespoord. We pakken hier de “quick wins” door eenvoudige, gerichte aanpassingen.
Door continue en hoogfrequente metingen wordt onjuiste afgestelde apparatuur zichtbaar. Wij begeleiden uw leverancier bij de aanpassingen. Hier incasseert u de tweede serie besparingen.

Analyses

Na enige maanden meten voert ons systeem statistische analyses uit die relevante procesinvloeden elimineren. Hierdoor wordt de menselijke factor nog meer zichtbaar. Intelligente en positieve terugkoppelingen zoals via benchmark-verbruik-dashboards en energie-informatiezuilen vormen de basis voor onze gedragsgerelateerde energiebesparingen. Wij ondersteunen u hierbij of trekken het project. De rapportages zijn eenvoudig uit te lezen voor uw medewerkers.

hoe energie besparen

Focus, kennis en ervaring

De besparing is echter zo groot als de tijd die wordt geïnvesteerd. Focus noemen wij dit. Vaak ligt de focus van onze klanten op het primaire proces. En dat is logisch.

BK Energy Efficiency heeft maar één focus en primair proces: energie besparen voor haar klanten. Daarom nemen wij graag de rol van analist en aanjager over om het proces te versnellen. Ook voor de bewustwordingtrajecten en verandertrajecten kunt u op ons terugvallen.

hoe energie besparen

Zo bespaart u!

Door de unieke continue, hoogfrequente en statistisch gefilterde metingen worden de besparingen in elke van de drie fases direct inzichtelijk.

Translate »